Vacature: Jurist

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe zoekt een

Jurist

(36 uur, 1 fte)

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe) voert in opdracht van de Drentse gemeenten en de provincie Drenthe de milieutaken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving, advies en bodem. Met ruim 160 deskundige collega’s werken wij dagelijks aan een schoon en veilig Drenthe.

Voor het team Juridisch zijn wij op zoek naar een jurist. In deze functie ga jij je onder meer bezig houden met alle voorkomende procedures en juridische vraagstukken binnen onze organisatie. Het accent van jouw werkzaamheden ligt vooralsnog op juridische ondersteuning bij milieuvergunningverlening. Ook werk je aan algemeen bestuursrechtelijke vraagstukken en heb je een belangrijke adviserende en vertegenwoordigende rol bij bezwaarcommissies, de Rechtbank, de Raad van State en bij juridische procedures. 

Het team bestaat uit ruim 13 collega’s die met passie voor hun vak op een professionele en effectieve wijze bijdragen aan een schone en veilige leefomgeving in de provincie Drenthe.

Een greep uit je werkzaamheden

 • Adviseren over (complexe) juridische (beleids-)vraagstukken van meerdere brede terreinen (o.a. milieu, geur, geluid, agrarisch en toezicht en handhaving) op milieugebied.
 • Analyseren van nieuwe wet- en regelgeving en jurisprudentie en het vertalen van ontwikkelingen en nieuwe wet- en regelgeving in beleid.
 • Adviseren over algemeen bestuursrechtelijke vraagstukken (waaronder het afhandelen WOB verzoeken).
 • Vertegenwoordigen van onze opdrachtgevers bij bezwaar- en rechtszaken.
   

Wat bieden wij jou?

De RUD Drenthe is een kennisorganisatie. Wij bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om hun kennis op peil te houden en door te ontwikkelen. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Voor een goede werk-privé balans kennen wij flexibele werktijden en word je gefaciliteerd om ook vanuit huis te kunnen werken.

Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar die, bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde omstandigheden en een goede klik, wordt omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De functie Jurist is ingedeeld in het HR21 functieprofiel van Medewerker Beleidsuitvoering I. Het salaris (afhankelijk van kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van maximaal  € 4.494,-- bij een dienstverband van 36 uur.

Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris en een thuiswerkvergoeding. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen of het aanschaffen van een fiets.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde opleiding op ten minste HBO niveau (milieurecht en/of bestuursrecht).
 • Kennis op gebied van het brede milieuterrein voor o.m. milieuvergunningverlening en maatwerkvoorschriften.
 • Kennis van onder meer de Wabo, de Wm, het Activiteitenbesluit, de wet VTH, Landelijke handhavingsstrategie, de Awb en Europese milieuwetgeving.
 • Basiskennis van de verandering van wetgeving in relatie tot de Omgevingswet.
 • Je hebt een analytisch en probleemoplossend denkvermogen.
 • Je hebt inlevingsvermogen en overtuigingskracht.
 • Je bent communicatief vaardig en hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Voldoe je nog niet helemaal aan de functie-eisen voor dit specifieke vakgebied, maar heb je wel affiniteit met juridische vraagstukken én ben je bereid je verder te ontwikkelen tot jurist? Dan nodigen we je vooral uit om te solliciteren, zodat we samen kunnen gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Ben je enthousiast?

We ontvangen dan graag je sollicitatie!

Je motivatiebrief en cv kunnen tot en met 25 augustus 2021 worden verzonden naar personeelszaken@ruddrenthe.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang

De gesprekken zijn gepland in week 35 of 36 2021.

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Arry Ayal, teamleider team Juridisch, telefoonnummer 0592-754562.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar zullen daar niet op ingaan.

Voor meer informatie over de RUD Drenthe zie www.ruddrenthe.nl