• Home
  •  NieuwsMarjan Heidekamp nieuwe directeur RUD Drenthe

Marjan Heidekamp nieuwe directeur RUD Drenthe

donderdag 03 november 2016 10:48

Per 1 januari 2017 is Marjan Heidekamp benoemd tot nieuwe directeur van de RUD Drenthe. Zij volgt de huidige directeur Johan Vogelaar op. Heidekamp (49) is momenteel concernmanager en plaatsvervangend algemeen directeur van de Kompanjie (een werkorganisatie van de gemeenten Veendam en Pekela). Daarvoor heeft ze diverse leidinggevende functies bekleed bij onder andere de gemeenten Veendam en Groningen en bij Rijkswaterstaat.

De Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe (RUD Drenthe) is de uitvoeringsorganisatie die taken op het gebied van vergunningverlening, bodem en milieutoezicht en -handhaving uitvoert voor 12 gemeenten en de provincie Drenthe. De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe vervullen de rol van eigenaren en opdrachtgever. Sinds 2014 is de RUD Drenthe operationeel.

Binnen de RUD Drenthe zijn specialistische kennis, kwaliteit en capaciteit gebundeld op de terreinen van vergunningverlening, bodemtaken en milieutoezicht- en handhaving. Ongeveer 125 medewerkers zijn werkzaam vanuit de locaties Assen en Emmen en zijn verdeeld over 7 teams.